Projekts

Ilgtermiņa risinājumi sekmīgākām konsultācijām ar sabiedrību


Projekta norises laiks:
01.09.2020 - 28.02.2023
Projekta izmaksas:
104 996,52
Finansētājs:
Aktīvo iedzīvotāju fonds


Kontaktpersonas

Iveta KažokaLīga StafeckaSintija TarasovaAgnese Frīdenberga


Autori

Providus


Aktīvo iedzīvotāju fonda projekts

Projekta mērķis: divu gadu laikā publiskajā pārvaldē (gan valsts, gan pašvaldību līmenī) palielināt pieprasījumu pēc jēgpilnām, iesaistošām konsultācijām ar sabiedrību.

Projektu realizēs Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS – domnīca, kurai ir 18 gadu pieredze sabiedrības iesaistes procesu organizēšanā. Trijās no 12 projekta aktivitātēm PROVIDUS sadarbosies ar Vides aizsardzības un reģionālo lietu ministriju, lai uzlabotu sabiedrības iesaistes iespējas pašvaldībās.

 

Projektā īstenotas šādas galvenās aktivitātes:

 


1) Sabiedriskās domas aptauja un divi pētījumi par līdzdalības iespējām, labajiem un sliktajiem piemēriem.

 


2) Semināri un meistarklases pašvaldību, kā arī nacionālā līmeņa valsts pārvaldes darbiniekiem par mūsdienīgām klātienes un digitālajām iesaistes metodēm.

 


3) Informatīvie materiāli (izglītojošas karikatūras, plakāti), kuri pievilcīgā veidā izglītos gan lēmumu pieņēmējus, gan sabiedrību par to, kādas ir efektīvas un kādas – neefektīvas metodes konsultāciju organizēšanai.

 


4) Starptautiska augsta līmeņa konference par veiksmīgiem sabiedrības iesaistes piemēriem.

 


5) Deliberatīvais pasākums par kādu tobrīd aktuālu politikas tēmu, kur pēc nejaušības principa atlasīti Latvijas iedzīvotāji, tai skaitā no mazaizsargātām grupām, apspriedīs problēmas un piedāvās risinājumus lēmumu pieņēmējiem.

 


Projekts ieliks stabilus pamatus tam, lai gan pašvaldību, gan nacionālajā līmenī pieaugtu lēmumu pieņēmēju izpratne par kvalitatīvi noorganizētu konsultāciju nozīmi, kā arī tiktu stiprināts un uzlabots sabiedrisko organizāciju kā konstruktīvu valsts un pašvaldības iestāžu partneru tēls.

 

 

 

  
Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!