Raksts

Aicinām pieteikties konferencei “Laba pārvaldība pašvaldībās: priekšnoteikums vajadzībās balstītai teritorijas attīstības un ES fondu investīciju plānošanai”


Datums:
24. aprīlis, 2023


Autori

Agnese FrīdenbergaLīga Stafecka


Latvija no 2023. gada maija vidus līdz novembra vidum jau otro reizi uzņemsies prezidentūru Eiropas Padomes Ministru komitejā. Viena no Latvijas prezidentūras tematiskajām prioritātēm ir laba pārvaldība pašvaldībās un būs centrālā tēma gaidāmajā konferencē. Tās ietvaros notiks diskusijas par dažādiem labu pārvaldību veidojošiem aspektiem – pašvaldību darbības tiesiskumam, labai finanšu pārvaldībai, sabiedrības līdzdalībai.

 

 

 

KONFERENCES TIEŠRAIDE ORIĢINĀLVALODĀ PIEEJAMA ŠEIT:

 

//

 

KONFERENCES TIEŠRAIDE AR LATVIEŠU VALODAS TULKOJUMU PIEEJAMA ŠEIT:

 

 

Tāpat konferences ietvaros tiks diskutēts par atbildīgu pašvaldības attīstības plānošanu, stiprinot pašvaldību darbinieku kapacitāti un inovatīvus risinājumus. Visbeidzot, konferences ietvaros septiņas Latvijas pašvaldības dalīsies secinājumos par 2022.gadā veikto izvērtējumu to darbības atbilstībai 12 labas pārvaldības principiem, ko definējusi Eiropas padome, izstrādājot tam atbilstošu metodoloģiju. Konferences noslēgumā pašvaldībām, kuras saņēmušas augstāko vērtējumu, tiks piešķirta Eiropas pārvaldības izcilības zīme.

 


Konferences programmu lejupielādēt iespējams šeit!


 

Konferences mērķis: apspriest dažādus labas pārvaldības aspektus pašvaldību darbībā (sabiedrības līdzdalība, tiesiskums, lietpratīga finanšu pārvaldība, darbības efektivitāte, atbildīga attīstības plānošana u.c.), apspriest izaicinājumus un nepieciešamos uzlabojumus, kā arī veiksmīgos risinājumus un labo praksi, ko pašvaldības var savstarpēji pārņemt. Pašvaldību attīstībā būtisku lomu spēlē pieejamie Eiropas savienības un citu institūciju fondu līdzekļi, viena no diskusijām būs veltīta atbildīgai pašvaldības attīstības plānošanai, tai skaitā, investīciju piesaistei. Konferences ietvaros pašvaldības, kuras 2022.gada ietvaros veica savas darbības izvērtējumu atbilstoši 12 labas pārvaldības principiem, tiks aicinātas dalīties savos secinājumos par šī izvērtējuma rezultātiem, vērtēšanas procesā gūtajām atziņām un ar to saistītajām iecerēm savas pārvaldības stiprināšanai.

 

Konferences auditorija: Latvijas pašvaldību pārstāvji, valsts institūciju pārstāvji, Latvijas un Eiropas padomes eksperti, nevalstisko organizāciju pārstāvji, starptautisku institūciju pārstāvji, kopā apmēram 100 dalībnieki. Konferencē uzstāsies LR Tiesībsargs, Eiropas Padomes pieaicināti eksperti, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji, Valsts kontroles pārstāvji, pašvaldību vadītāji un pilsoniskās sabiedrības pārstāvji.

 

Konferences valoda: latviešu, bet ar tulkojumu angļu-latviešu-angļu valodās.


Reģistrācijas forma konferencei pieejama šeit.


 

 


Konference tiek rīkota ar Eiropas Padomes finansiālu atbalstu projekta “Labas pārvaldības stiprināšana Latvijas pašvaldībās” ietvaros, kā arī līdzfinansēta no Eiropas Sociālā fonda tehniskās palīdzības projekta Nr. 10.1.2.0/18/TP/004 Eiropas Sociālā fonda atbalsts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai publicitātes pasākumu par Kohēzijas politikas fondiem nodrošināšanai.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!