Pētījums

Mācāmies uzņemt. Imigrantu integrācija Latvijā un Polijā


Gads:
2008
Organizācija:
Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS


Autori

Dace AkuleIveta ĶešāneRita Kaša


Publikācijā iekļauti pētījumi par imigrantu integrāciju ietekmējošo likumdošanu tādās jomās kā darba tirgus pieejamība, ģimenes apvienošana, pret-diskriminācija un politiskā līdzdalība.

Publikācijas pirmajā daļā iekļauts pārskats par ES standartiem un nacionālajām politikām, kas veicinājušas imigrantu integrācijas principus, balstoties uz Migrantu integrācijas politikas indeksu (Migrant Integration Policy Index, MIPEX). Šajā daļā arī tiek salīdzinātas Latvijas un Polijas integrācijas politikas Eiropas kontekstā.

Izdevuma otrajā iekļauts pētījums par imigrantu integrāciju Latvijā.

Trešajā daļā iekļauts pētījums par imigrantu integrāciju Polijā.

Publikācija izdota starptautiska projekta “Mācāmies uzņemt: imigrantu integrācija Latvijā un Polijā” ietvaros, ar Eiropas Komisijas, Sorosa fonda-Latvija un Sabiedrības integrācijas fonda atbalstu. Projektu īsteno Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS Latvijā, Institute of Public Affairs Polijā un Migration Policy Group Beļģijā.

Drukātais izdevums pieejams PROVIDUS birojā.

(Priekšvārdspdf)

1. Latvija un Polija MIPEX pētījumā: Mācīšanās partnerības jaunajām imigrācijas valstīm:

(1.daļapdf)
(2.dalapdf)
(3.dalapdf)
(4.dalapdf)
(5.dalapdf)

2(Imigrantu integracija Latvijapdf)

3. (Mācāmies uzņemt: Migrantu integrācijas Polijā atsevišķi aspekti (241.10 KB)pdf)

Izdevums angļu valodā


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!