Raksts

Ārkārtas Saeimas darbs, lai atgūtu nozagto valsti


Datums:
03. novembris, 2014


Autori

Providus


Jaunajai Saeimai uzsākot darbu, publicējam atjaunotu iepriekšējā Saeimas sasaukuma darba vērtējumu par 10 soļiem, kā atgūt nozagto valsti.

Jaunajai Saeimai uzsākot darbu, publicējam atjaunotu iepriekšējā Saeimas sasaukuma darba vērtējumu par 10 soļiem, kā atgūt nozagto valsti. Šos soļus 2011.gada 1.jūnijā definējām kopā ar Sabiedrību par atklātību DELNA, ar kuru kopā arī vērtējam deputātu paveikto, sākot no slēgtu balsojumu samazināšanas līdz mediju īpašnieku atklāšanas un atteikšanās no deputātu imunitātes.

2014.gada novembrī ir izpildīti pieci punkti, ievērojams progress bijis vēl trīs punktos un pārmaiņu pagaidām nav divos punktos. Detalizēts uzdevumu izpildes vērtējums pieejams šeit.

PROVIDUS un DELNA arī izvirzījuši uzdevumus jaunajai Saeimai un valdībai labas pārvaldības, tiesiskuma un līdzdalības jomās. Visu 12.Saeimā ievēlēto partiju nostājas par šiem uzdevumiem palīdzēs veikt šo darbu uzraudzību.

Monitoringa publikācija portālā providus.lv nodrošināta projekta “PROVIDUS – valsts partneris politikas plānošanas un veidošanas procesā” ietvaros. Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija NVO darbības atbalsta programmas ietvaros. NVO darbības atbalsta programma tiek finansēta ar Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Latvijas valsts finansiālu atbalstu.


10 svarīgākie darbi jaunajai Saeimai tiesiskuma jomā


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!