Pētījums

2009 European Parliamentary Elections on the Web. A mediatization perspective


Gads:
2010
Organizācija:
Centre for European Studies, University of Oslo


Autori

Providus


Pētījumā tiek analizēts interneta kā mediatora potenciāls Eiropas integrācijas politikas un Eiropas Savienības demokrātiskās leģitimitātes palielināšanas kontekstā. Tiek analizēti veidi, kā interneta mediji piedalās vai iesaistās ES demokratizācijā, veicinot vai arī ierobežojot leģitīmas politiskas iekārtas attīstību.

Izmantojot trīs „mediatizācijas potenciāla” indikatorus, pētījums pievēršas online debatēm 2009.gada Eiropas Parlamenta vēlēšanu laikā divpadsmit dalībvalstīs ES līmenī. Pētījumā tiek atklāts, ka ES politiskai e-videi ir raksturīga daudznozīmīga, konfliktējoša mediatizācijas dinamika.

2009 European Parliamentary Elections on the Web. A mediatization perspective


Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!