Raksts

Diskusija “Aktīvi iedzīvotāji – sabiedrības interešu uzraugi būvniecības jomā”


Datums:
17. jūnijs, 2022


Autori

Agnese Frīdenberga


Š.g. 28.jūnijā no plkst. 15:00-17:00 domnīcas PROVIDUS birojā (Rīgā, Alberta ielā 13, 6. stāvs) notiks klātienes diskusija “Kā un vai sabiedrība var līdzdarboties un ietekmēt būvniecības lēmumus?”. Interesenti aicināti pievienoties diskusijai klātienē domnīcas birojā!

 

Diskusijas mērķis: Sabiedrības līdzdalībai pašvaldības lēmumu pieņemšanā, it īpaši tādu lēmumu pieņemšanā, kuru rezultātā notiek būvniecības procesi, ir nozīmīga loma. Iesaistot sabiedrību šādu lēmumu izstrādes un pieņemšanas procesā, mēs dodam iespēju ikvienam uzzināt ko un kur būvēs, kā notiks būvniecības process un izvairīsimies no riska, ka būvatļauja tiks apstrīdēta un pārsūdzēta tiesā. Diskusijā pārrunāsim sabiedrības līdzdalības iespējas un galvenos izaicinājumus.

 

 

Runātāji : Agnese Frīdenberga – PROVIDUS pētniece, Olga Feldmane – Ekonomikas ministrijas Būvniecības departamenta vadītāja, Juris Jātnieks, Vides konsultatīvās padomes priekšsēdētājs, Pārstāvji no Jūrmalas aizsardzības biedrības.

 

 

Darba kārtība:

 

Laiks Programma
14:45 – 15:00 Ierašanās, kafija
15:00 – 15:30 Iepazīstināšana ar Rokasgrāmatu par sabiedrības līdzdalības iespējām un galvenie secinājumi

Agnese Frīdenberga

15:30 – 15:45 Sabiedrības līdzdalības iespējas, ja pašvaldība plāno atļaut nozīmīgu būvniecību. Jūrmalas aizsardzības biedrības pieredze un izaicinājumi

Pārstāvis no Jūrmalas aizsardzības biedrības

15:45 – 16:00 Vides ekspertu organizāciju pieredze līdzdarbojoties valsts un pašvaldību lēmumu pieņemšanā, kas skar būvniecības plānošanu)

Juris Jātnieks, Vides konsultatīvās padomes priekšsēdētājs

16:00 – 16:15 Ekonomikas ministrijas redzējums kā veicināt sabiedrības līdzdalību

Olga Feldmane – Ekonomikas ministrijas Būvniecības departamenta vadītāja

16:15-17:00 Diskusija/jautājumi/atbildes

 

 

 


 

Diskusija tiek rīkota projekta “Interešu aizstāvība demokrātijas un pārvaldes kvalitātes spēcināšanai” ietvaros ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par diskusijas saturu atbild biedrība “Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS. 
Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!