Projekts

Interešu aizstāvība labākai pārvaldībai: no Latvijas pašvaldībām līdz Eiropas Savienībai


Projekta norises laiks:
01.01.2022 - 31.10.2022
Projekta izmaksas:
32 926,36 EUR
Finansētājs:
Sabiedrības Integrācijas fonds, Latvijas valsts budžeta finansētā programma “NVO fonds”


Kontaktpersonas

Agnese Frīdenberga


Projekta "Interešu aizstāvība labākai pārvaldībai: no Latvijas pašvaldībām līdz Eiropas Savienībai" galvenais mērķis ir nodrošināt sabiedrības interešu pārstāvību tam, lai uzlabotu Latvijas pārvaldes (pašvaldību un valsts līmenī) kvalitāti.

Lai sasniegtu projekta mērķi,  Providus strādās dažādos pārvaldes līmeņos: sākot no pašvaldībām un beidzot ar centieniem ietekmēt Eiropas Savienības lēmumus.

Projekta ietvaros tiks izstrādāti gan rīcībpolitikas priekšlikumi, gan nodrošināta iespēja Providus ekspertiem piedalīties valsts pārvaldes darbā (darba grupās, komisijās, padomēs), tiks sagatavoti un sniegti publiski komentāri par pārvaldes jautājumiem, kā arī  noorganizētas vairākas diskusijas/semināri par pārvaldes un tiesu darba uzlabošanas jautājumiem, par sociāli atbildīgākiem publiskiem iepirkumiem, par KNAB darba uzlabošanas iespējām. Projekta ietvaros veiksim interešu pārstāvību Eiropas Savienības līmenī.

Papildus interešu aizstāvībai tam, lai uzlabotu pārvaldes kvalitāti, Providus vēlas šī projekta ietvaros arī palīdzēt stiprināt NVO un iedzīvotāju savstarpējo sadarbību divās jomās, kur Latvijas NVO šobrīd ir īpaši vājas:

1)            Maznodrošināto personu, kā arī pašnodarbināto personu interešu aizstāvība – grupas, kas nav pārstāvētas tradicionālajā sociālajā dialogā starp valdību, darba devējiem un arodbiedrībām. Šī projekta ietvaros paredzēts izveidot vai stiprināt šo iedzīvotāju grupu pārstāvju sadarbību, stiprinot šo organizāciju kapacitāti.

2)            To cilvēku interešu aizstāvība, kuri vēlas iebilst pret nelikumīgu vai nepārdomātu būvniecību, piemēram, dabas teritorijās vai citādiem defektiem būvniecības procesā vai uzraudzībā. Šī projekta ietvaros paredzēts izveidot šādu organizāciju sadarbības tīklu.

Visbeidzot, Providus šī projekta ietvaros īstenos vienu īpašu pilsoniskās sabiedrības stiprināšanas aktivitāti – sarīkos četrus seminārus pašvaldībās, lai iepazīstinātu pašvaldības deputātus, darbiniekus un aktīvistus ar jaunajām iedzīvotāju iesaistes iespējām, kuras būs paredzētas jaunajā Pašvaldību likumā.

 

 

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!