Pētījums

L’affaire des Roms A Challenge to the EU’s Area of Freedom, Security and Justice


Gads:
2010
Organizācija:
CEPS


Autori

Providus


2010.gada vasara paliks atmiņā ar to, ka Francija izsūtīja 1000 romu piederības Rumānijas un Bulgārijas pavalstniekus no savas teritorijas. Šis gadījums atspoguļoja būtiskas nesaskaņas starp Francijas valdību un Eiropas Komisiju un Eiropas Parlamentu. Tas norādīja arī uz Francijas darbību neviennozīmību no ES pilsonības un brīvas personu kustības puses.

Šie notikumi norādīja uz ES piespiešanas sistēmas ierobežojumiem, meklējot ātru un nepolizētu atbildi uz nacionāliem notikumiem, kuri ir strīdīgi attiecībā uz ES likumdošanu un pamattiesībām. Pētījuma autori uzskata, ka ir jāizveido jauni mehānismi, kā ierobežot dalībvalstis, kas pārkāpj ES likumdošanu un ES pamattiesību hartu.

L’affaire des Roms A Challenge to the EU’s Area of Freedom, Security and Justice

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!