Raksts

Konference “Sabiedrības iesaiste pašvaldībās: tendences un inovācijas Latvijā un Eiropā”


Datums:
26. septembris, 2019


Autori

Providus


Š.g. 18.oktobrī domnīca PROVIDUS ar Vācijas vēstniecības Rīgā un Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas atbalstu rīko konferenci par iedzīvotāju iesaisti un sabiedrības līdzlemtu budžetēšanu: "Sabiedrības iesaiste pašvaldībās: tendences un inovācijas Latvijā un Eiropā".

Konferences dienas plāns pieejams šeitpdf

Konferences ieraksta pirmā daļa pieejama šeit, bet otrā – šeit.

Konferencē prezentētais “Pārskats par iedzīvotāju iesaistes piemēriem Latvijas pašvaldībās” latviešu valodā pieejams šeitpdf.

Konferencē prezentātais pārskats angļu valodā būs pieejams šeit.

2019.g. 18.oktobrī domnīca PROVIDUS ar Vācijas vēstniecības Rīgā un Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas atbalstu aizvadīja konferenci par iedzīvotāju iesaisti un sabiedrības līdzlemtu budžetēšanu: “Sabiedrības iesaiste pašvaldībās: tendences un inovācijas Latvijā un Eiropā”.

Konferenci atklāja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce, Vācijas vēstniecības Rīgā vadītāja vietnieks Reinhards Vīmers un Saeimas Valsts pārvaldes pašvaldību komisijas vadītāja Inga Goldberga.

Konferenci atklājot arī tika prezentēts pārskats “Sabiedrības iesaiste pašvaldībās: tendences un inovācijas Latvijā”, ko prezentēja domnīcas PROVIDUS pētniece Līga Stafecka.

Paneļdiskusijā “Sabiedrības līdzlemta budžetēšana Eiropā: Latvijas, Igaunijas, Polijas un Vācijas pieredze” tika apskatīts, kā sabiedrības līdzlemtu budžetēšanu rīko dažādas Eiropas pilsētas, to skaitā, Rīga. Diskusiju moderēja domnīcas PROVIDUS vadītāja Iveta Kažoka un tajā piedalījās Tartu pašvaldības vadītājs Jarno Laurs, Gdaņskas domes deputāte Katažina Černevska, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs un sabiedrības līdzlemtas budžetēšanas eksperte, Zebralog projektu vadītāja Mišela Rueša.

Savukārt paneļdiskusijā “Sabiedrības iesaiste pašvaldībās:
tendences un inovācijas Latvijā un Eiropā” tika apskatīti dažādi veiksmīgi iedzīvotāju iesaistes formāti Latvijā, Igaunijā un Polijā. Diskusiju moderēja domnīcas PROVIDUS pētniece Līga Stafecka un tajā piedalījās e-Demokrātijas programmas vadītāja, sabiedrības līdzlemtas budžetēšanas jomas padomniece Tartu, Igaunijā Kristīne Reinsala, vadošais speciālists Gdaņskas mēra birojā Krištofs Garskis, Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa un Gulbenes novada domes priekšsēdētājs Normunds Audzišs.

Konferenci “Sabiedrības iesaiste pašvaldībās: tendences un inovācijas Latvijā un Eiropā” rīko Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS ar Vācijas vēstniecības Rīgā un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas finansiālu atbalstu (Pasākums tiek līdzfinansēts no INTERREG Centrālās Baltijas jūras reģiona programmas 2014.-2020. gadam projekta Nr. CB627 “Coast4us” / “Piekraste mums”

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!