Raksts

“Kāpēc investēt sociālajos uzņēmumos? Investing for social impact in Latvia”


Datums:
06. oktobris, 2016


Autori

Agnese Frīdenberga


Foto: Helena Eriksson

2016. gada 2. novembrī plkst. 11:00 PROVIDUS kopā ar Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociāciju aicina uz diskusiju par investēšanu sociālajos uzņēmumos. Diskusija norisināsies ES Mājas 2. stāva zālē, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā.

Pētījumos konstatēts, ka sociālie uzņēmumi Latvijā ir nelieli, nodarbina maz darbinieku, bet spēj saražot sabiedrībai vajadzīgas lietas, kā arī sniegt dažādus sociālos pakalpojumus. Lielākā daļa no šiem uzņēmumiem veidojušies nevalstiskajā sektorā, ar ziedojumu un grantu palīdzību uzsākot vai paplašinot savu darbību. Lai veiksmīgi strādātu tālāk, tiem pienācis laiks kļūt neatkarīgiem un veidot ilgtspējīgu finanšu modeli savu mērķu sasniegšanai, attīstot savu darbību un piesaistot investīcijas. Diskusijā runāsim par to, kas ir sociālās ietekmes investīcijas, kāpēc ir vērts ieguldīt sociālajos uzņēmumos, un kā investoru un sociālo uzņēmumu sadarbību veidot abpusēji izdevīgu.

Pasākums notiks angļu valodā.

DIENASKĀRTĪBA

10:30 – 11:00Reģistrācija un kafija

11:00 – 11:10Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības Asociācijas direktores Madaras Ūlandes ievadvārdi

11:10 – 11:50Cyril GOUIFFÈS, Eiropas Investīciju Fonda pārstāvis – „Investīcijas sociālos uzņēmumos. Kāpēc veikt šādas investīcijas un ko investori sagaida no sociālā uzņēmēja?”

11:50 – 12:30Katrīna Zariņa, Valdes locekle, Politikas daļas direktore, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera „Sociālās investīcijas Latvijā. Teorija un prakse”

12:30 – 13:10Andris Bērziņš, TecHub līdzdibinātājs, Biznesa eņģeļu tīkla pārstāvis, investors „Mazais un vidējais uzņēmējs – cik gatavs investīcijām?”

13:10 – 13:30Kafijas pauze

13:30 – 14:00Pauls Irbins, sociālais uzņēmums ZINOO “Sociālais uzņēmums un investīciju piesaiste: ZINOO pieredze”

14:00 – 15:00 Diskusija. Moderators (tiks precizēts). Dalībnieki: Cyril GOUIFFÈS, Eiropas Investīciju Fonda pārstāvis, Andris Bērziņš, TecHub, Madara Ūlande, Sociālās uzņēmējdarbības asociācija, Agnese Lešinska, domnīca Providus, Finanšu institūcijas ALTUM pārstāvis (tiks precizēts)

2016.gada 2.novembris
ES Māja, Aspazijas bulvāris 28, Rīga
2.stāva zāle
11:00-15:00

Pasākuma rīkošanu finansiāli atbalsta Eiropas Savienības programma “Eiropa pilsoņiem. Atbildība par pasākuma saturu ir biedrībai “Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS”.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!