Pētījums

Imigrantu integrācija Latvijā: valsts valodas apguve un pilsoniskā izglītība


Gads:
2011
Organizācija:
Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS


Autori

Dace AkuleRita Kaša


Šī politikas kopsavilkuma jeb diskusijas raksta mērķis ir pievērst uzmanību nepieciešamībai veicināt latviešu valodas un pilsoniskās izglītības apguvi ieceļotāju vidū Latvijā.

Pēdējā gada laikā imigrantu integrācijas jomā ir notikuši vairāki uzlabojumi. Piemēram, interneta vidē kļuvuši pieejami latviešu valodas e-kursi un e-mācību līdzekļi, strādājis Nacionālais integrācijas centrs, un sabiedriskā apspriešanā veidotas Sabiedrības integrācijas politikas pamatnostādnes 2010.-2019.gadam, kur aicināts ieguldīt līdzekļus imigrantu integrācijas pasākumos. Tomēr joprojām ir bažas par valsts atbalstu, īstenojot latviešu valodas apmācību un pilsonisko izglītību imigrantu vidū, jo imigrantu integrācijas politikā trūkst sistemātiskas pieejas. To apstiprina arī fakts, ka Nacionālais integrācijas centrs darbojās tikai divus mēnešus, bet atbildība par imigrantu integrācijas politiku kopš 2009.gada ir bijusi uzticēta četrām dažādām ministrijām.

(Pievienotais failspdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!