Raksts

ZZS pret Vienotību


Datums:
05. decembris, 2011


Autori

Providus


Valda Dombrovska (Vienotība) valdības koalīcija ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) 10. Saeimā bija jautrību pilna.

Bez jau publiski izskanējušajiem novērojumiem, ka šo valdības kabinetu faktiski vada ZZS mūžīgais premjera kandidāts Aivars Lembergs, par ļoti uzskatāmiem ZZS „neuzticības” soļiem liecina arī Saeimas balsojumi. ZZS nav bijis partneris, uz kuru Vienotība varēja paļauties, jo 54 no izvēlētajiem 104 Saeimas lēmumiem ZZS ir balsojusi pretēji Vienotībai, tā būtībā bloķējoties ar opozicionāru Saskaņas centru. No visiem 10. Saeimas balsojumiem līdz atlaišanas brīdim ir atlasīti tie, kur vairāk par četriem ZZS deputātiem ir balsojuši pretēji Vienotībai.

Vizualizācijā ir parādīti triju partiju — Vienotības, ZZS un Saskaņas centra — „par” un „pret” balsojumi 10. Saeimā. Ja attēlā nav iekrāsota kādas partijas pozīcija, tad šī partija konkrētajā balsojumā ir atturējusies vai arī ir reģistrējusies, taču nav balsojusi.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!