Pētījums

Which Economic Governance for the European Union? Facing up to the Problem of Divided Sovereignity


Gads:
2011
Organizācija:
SIEPS


Autori

Providus


Globālā ekonomiskā krīze un tai sekojošā eirozonas parādu krīze ir atklājušas vairākus trūkumus Ekonomiskās un Monetārās savienības (EMU) vadīšanā.

Suverenitāte Eiropas Ekonomikas un Monetārajā Savienībā ir dalīta. Lai arī monetārā politika Eiropas līmenī ir vienota, ekonomiskā politika joprojām paliek uzmanības centrā nacionālā līmenī. Debates risinās par to, kā ekonomiskā daļa no EMU var tikt aplūkota tā, lai novērstu iespējamos nākotnes krīzes draudus esošajā banku un parādu krīzes situācijā. Atrodoties kritiskā apstākļu sakritībā, pieņemtajiem lēmumiem var būt tālejošas sekas arī tajās valstīs, kurās nav ieviests eiro, piemēram, Zviedrijā. Pētījumā tie aktualizēti vairāki būtiski politiskie šķēršļi, kurus nepieciešams atrisināt, kā arī tiek uzsvērta nepieciešamība pēc spēcīgākas ekonomiskās vadības izveidošanas īstermiņā.

Which Economic Governance for the European Union? Facing up to the Problem of Divided Sovereignity


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!