Raksts

Vilnītis sāk disciplinārlietu pret Alvi Vilku


Datums:
07. marts, 2011


Autori

Providus


2011. gada 7. marts — KNAB vadītājs Vilnītis sāk disciplinārlietu pret savu vietnieku Alvi Vilku, lai izvērtētu iespējamos pārkāpumus.

Vilkam pārmet, ka viņš it kā nolaidīgi pildījis pienākumus saistībā ar 2006. gadā sākto un nepabeigto PHARE programmas līdzfinansēto projektu KNAB integrētās informācijas sistēmas un lokālās datubāzes izstrādei. Uz disciplinārietas izmeklēšanas laiku Vilks no amata atstādināts. Viņš apstrīdējis tiesā Vilnīša rīkojumu, lūdzot izskatīt tā prettiesiskumu. Savukārt prokuratūra uzskata, ka tā nesaskata pamatu vērtēt Vilnīša darbību, jo disciplinārlietu ierosināšana un izmeklēšana ir administratīvs process. Vilks apsver pārsūdzības iespējas.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!