Raksts

VIDEO: Mediji un informācija – kvalitāte vai kvantitāte?


Datums:
08. janvāris, 2014


Autori

Providus


Foto: garycycles8

Kā mediji reaģēja uz Zolitūdes traģēdiju, vai tie rīkojās pietiekami profesionāli? Kādu lomu nospēlēja sociālie tīkli?

Mediju pētniece Anda Rožukalne uzskata, ka “Uz reitingu dievināšanu un komerciāliem mērķiem orientētā, vienveidīga satura piepildītā mediju vidē pēkšņi šis notikums spēja atraisīt acīmredzot dziļi snaudošas profesionālas prasmes un spējas, skaidru profesionālo principu un ētikas izpratni.” Viņa atzīmē, ka lielākā daļa satura bija centieni maksimāli ātri, maksimāli precīzi, pārbaudot, iesaistot dažādus avotus, cenšoties sekot pēc vislabākās sirdsapziņas visiem notikumiem, maksimāli ātri labojot kļūdas.

Diskusijā piedalās NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants, RSU Komunikācijas studiju katedras vadītāja Anda Rožukalne, žurnālists un blogeris Juris Kaža un LTV Ziņu dienesta vadītāja Iveta Elksne.

Quo tu domā?‘ un Sorosa Fonds-Latvija rīkotā diskusija ir daļa no diskusiju cikla, kas turpināsies visu gadu, debates notiks reizi mēnesī un būs vērojamas tiešraidē portālā politika.lv.

Diskusijas pārraide portālā politika.lv nodrošināta projekta “PROVIDUS – valsts partneris politikas plānošanas un veidošanas procesā” ietvaros. Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija NVO darbības atbalsta programmas ietvaros. NVO darbības atbalsta programma tiek finansēta ar Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Latvijas valsts finansiālu atbalstu.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!