Pētījums

Valsts kultūrizglītības iestāžu absolventu darba tirgus izpēte: pieprasījums un piedāvājums


Gads:
2002
Organizācija:
Baltijas Sociālo zinātņu institūts


Autori

Providus


Pētījuma mērķis ir izpētīt kultūras speciālistu pieprasījumu un piedāvājumu darba tirgū no 1995. – 2002. gadam, atklāt to galvenās attīstības un tendences.

Pētījumā veikta statistikas analīze par Kultūras ministrijas pārziņā esošām vidējām profesionālām kultūrizglītības iestādēm un augstskolām: noskaidrota uzņemto un absolvējušo jauniešu dinamika katrā mācību iestādē, konstatētas izmaiņas augstskolu iestājkonkursos un dati salīdzināti ar citu augstāko izglītības iestāžu iestājkonkursiem, noskaidrotas meiteņu un zēnu proporcijas uzņemto un beigušo jauniešu vidū.

Pētījumā noskaidrota ekspertu (vidējo profesionālo kultūrizglītības iestāžu vadītāju un skolotāju un augstskolu vadītāju un nodaļu/ katedru vadītāju) viedokļi par audzēkņu sagatavotību darba tirgum un pašu darba tirgu kultūras sfērā.

Pētījumā noskaidrota 2002. gada kultūrizglītības iestāžu absolventu uzvedība pēc mācību beigšanas, tā salīdzināta ar 1998. gada absolventu uzvedību.

Salīdzinošās analīzes rezultātā konstatētas izmaiņas jauno kultūras speciālistu nodarbinātībā un izmaiņas pašā darba tirgū.

Pētījums veikts 2002. gada jūlijā – novembrī.

Valsts kultūrizglītības iestāžu absolventu darba tirgus izpēte: pieprasījums un piedāvājums

(latviski, PDF, 2881 KB) No Kultūras ministrijas mājaslapas


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!