Pētījums

Vai piena un piena produktu tirgus pārvaldības instrumenti ir sasnieguši galvenos mērķus?


Gads:
2009
Organizācija:
Eiropas Revīzijas palāta


Autori

Providus


Piena nozare vienmēr ir bijusi stratēģiski svarīga ES kopējās lauksaimniecības politikas daļa. Šajā īpašajā ziņojumā Eiropas Revīzijas palāta izvērtē piena un tā produktu tirgus darbību kopš piena kvotu ieviešanas 1984.gadā un analizē, kā Komisija pārvalda 2003.gadā uzsākto piena nozares pakāpenisko liberalizāciju.

Ņemot vērā stāvokli 2008.gada beigās, palāta iesaka Komisijai veikt vairākus pasākumus: novērst iespējamu pārprodukcijas atkārtošanos; uzraudzīt cenu veidošanas mehānismu pārtikas apritē; nopietni pievērsties to ražotāju nākotnes perspektīvām, kuri strādā mazāk labvēlīgos apvidos, un novērst ietekmi uz vidi vietās, kur koncentrējusies piena rūpniecība; turpināt pielāgot piena nozari Eiropas iekšējā tirgus vajadzībām un vairāk ražot produktus ar augstu pievienoto vērtību, kurus var eksportēt bez budžeta atbalsta.

Vai piena un piena produktu tirgus pārvaldības instrumenti ir sasnieguši galvenos mērķus?

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!