Pētījums

Two Stories about Toleration


Gads:
2010
Organizācija:
RECON Online Working Paper Series


Autori

Providus


Pašlaik Eiropas sabiedrībās pastāvošo sociālo konfliktu kontekstā – vai skolu telpās izvietot reliģiskus priekšmetus, vai aizliegt musulmaņu sieviešu noteiktu tradicionālu tērpu nēsāšanu – tolerance ir koncepts, kuru izmato visas iesaistītās puses.

Pētījumā tiek analizēti tā izmatošanas vēsturiski un konceptuāli pamatojumi. Sākot ar konceptuālu analīzi, tolerance tiek attīsta divos konceptos – hierarhiskās atļaujas un demokrātiskas cieņas konceptos. Pētījumā šie koncepti tiek attiecināti uz pastāvošajiem sociāliem konfliktiem, toleranci skaidrojot kā abpusējas cieņas formu, neskatoties uz būtiskām ētiskām nesaskaņām.

Two Stories about Toleration

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!