Pētījums

Turkey and the EU: A „new” European identity in the making?


Gads:
2010
Organizācija:
LSE Europe in Question


Autori

Providus


Pētījums aplūko diskusiju par Eiropas Savienības identitāti un cenšas analizēt, vai ES pamatidentitāte ir politiski vai kulturāli definēta, balstoties uz debatēm, kas radušās pēc Turcijas iestāšanās pieteikuma ES.

Kristietībā sakņotie „citu”, nācijvalstu un sekulārisma jēdzieni veicina īpatnēju ES projekta izpratni gan kreisajā, gan labajā politisko partiju spektrā. Savukārt no politiskā viedokļa šīs debates uzrāda plaisu starp izpratnēm, kādai Eiropai vajadzētu būt, balstoties uz tās pamatdokumentiem un kādai „Eiropai” ES reāli ir gatava. Secināts, ka liberālā ideja par ES kā pilnīgi politisku savienību pieprasa pavisam citādu retoriku nekā līdz šim jautājumos par Eiropu.

Turkey and the EU: A „new” European identity in the making?


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!