Pētījums

Trade in Services and in Goods with Low-Wage Countries – How do Attitudes Differ?


Gads:
2009
Organizācija:
Swedish Institute for Policy Studies


Autori

Providus


Zviedrijā šajā jomā simbolisks ir tā sauktais Vaksholmas/Laval gadījums, Polijā - santehniķu, bet Vācijā – miesnieku. Pētījumā ekonomisti un psihologi analizē Zviedrijas iedzīvotāju attieksmes pret dažādiem zemo-algu konkurences veidiem.

Jautājums par to, kādā mērā ES ir jāpieļauj konkurence pakalpojumu sektorā uz nosūtīto darbinieku (posted workers) rēķina zemo-algu jomā, ir plaši diskutēts ES. Pētījuma rezultāti apstiprina, ka attieksme pret konkurenci pakalpojumu jomā attiecībā uz zemo-algu uz ārzemēm nosūtītajiem darbiniekiem ir daudz negatīvāka nekā pret šādu konkurenci preču jomā. Šajās attieksmēs ir gan racionālas, gan iracionālas komponentes. Tās ir novērojams gan starp tiem, kas atbalsta konkurenci pakalpojumu jomā uz zemo-algu rēķina, gan starp tiem, kas to neatbalsta, kaut arī racionālie argumenti dominē pirmajā grupā.

Trade in Services and in Goods with Low-Wage Countries – How do Attitudes Differ?

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!