Pētījums

Towards Sustainable but still Adequate Pensions in the EU


Gads:
2009
Organizācija:
European Network of Economic Policy Research Institutes


Autori

Providus


Pētījums ir kopsavilkums pētījumu projektam “Adekvāta un ilgtspējīga vecuma ienākumu nodrošināšana”, ko veica 13 institūti visā ES. Pētījumā ir iztirzāts jautājums, kas tiek uzskatīta par adekvātu pensiju, un tiek piedāvāti indikātori, lai to noteiktu. Pētījums arī mēģina klasificēt dažādās pensiju mehānismus un shēmas ES un analizē sabiedrisko viedokli par pensiju reformām.

Pētījuma būtiskākā daļa ir statistiski dati par veco ļaužu materiālo situāciju vecajās un jaunajās ES dalībvalstīs, dažādi politikas scenāriji un diskusijas par motivējošiem faktoriem iet pensijā vai palikt darba tirgū. Pētījumā tiek secināts, ka pensiju ienākumi nākamajām paaudzēm ir apdraudēti visur, galvenokārt ņemot vērā demogrāfiskos faktorus. Neskatoties uz to, politikas veidotājiem ir reformu iespējas, kas uzmanīgi realizētas, ievērojot politisko un sociālo kontekstu, varētu nodrošināt atbilstošus ienākumus veciem ļaudīm nākotnē.

Towards Sustainable but still Adequate Pensions in the EU

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!