Pētījums

The Position of Small Countries towards Institutional Reform: From tyranny of the small to directoire of the big?


Gads:
2003
Organizācija:
European Policy Institute Network


Autori

Providus


2004.gadā Eiropas Savienībā no 25 dalībvalstīm sešas bija lielas valstis, kuru iedzīvotāju skaits bija apmēram trīs ceturtdaļas no visu ES iedzīvotāju skaita. Tā ir būtiska izmaiņa, salīdzinot ar situāciju, kad savu darbību uzsāka Eiropas kopienu iestādes. Eiropas konventā notika būtiska diskusija par spēku līdzsvaru starp mazajām un lielajām valstīm.

Šajā pētījumā tiek apskatītas mazo dalībvalstu nostājas tām īpaši svarīgos jautājumos – Eiropas Savienības Padomes prezidentūra, kā arī Eiropas Komisija apmērs, sastāvs un leģitimitāte. Pētījumā tiek secināts, ka mazākām valstīm ir lielāka ietekme, ja tās koordinē savas pozīcijas jautājumos, kur tām saskan viedokļi.

The Position of Small Countries towards Institutional Reform: From tyranny of the small to directoire of the big?

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!