Pētījums

The New Turkish Foreign Policy and the Future of Turkey-EU Relations


Gads:
2010
Organizācija:
Istituto Affari Internazionali


Autori

Providus


Pētījums atspēko bieži dzirdēto argumentu, ka Ankaras „aktivitātes” Tuvajos Austrumos ir saistītas ar tās „virzīšanos prom no rietumiem”.

Turcijas labākas attiecības ar tās kaimiņiem (ne tikai Tuvajos Austrumos) ir galvenokārt Aukstā kara beigu un tās iekšējās attīstības rezultāts, kas ir palīdzējis Turcijai „atvērties”, pārveidojot to par atvērtu un demokrātisku valsti. Tajā pašā laikā daudz starptautiskas un iekšējas izmaiņas ir notikušas kopš Turcijai tika piešķirts ES kandidātvalsts statuss, kas aicina pārskatīt Turcijas-ES attiecības. Ja tas nenotiks, Turcijas-ES tālākās attiecības tiešām būs neskaidras.

The New Turkish Foreign Policy and the Future of Turkey-EU Relations

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!