Raksts

The Internet under Surveillance


Datums:
25. jūnijs, 2003


Autori

Providus


“[i]Reporters Without Borders[/i]” sagatavotais 2003.gada ziņojums par interneta vides brīvību 60 pasaules valstīs

Starptautiskā organizācija “Reporters Without Borders” sagatavojusi 2003.gada ziņojumu par interneta vides brīvību 60 pasaules valstīs, tajā skaitā gan attīstītajās Amerikas, Eiropas un Āzijas valstīs, gan arī bijušās PSRS teritorijā (izņemot Baltijas valstis) un zemēs, kurās nedarbojas demokrātija. Pārskats sniedz ziņas par interneta lietotāju skaitu, raksturo iespējas piekļūt interneta pakalpojumiem, apskata attiecīgās valsts likumdošanu un brīvas informācijas plūsmas ierobežojumus. Pie katras valsts pārskata norādītas arī vairākas derīgas saites.

Reporters Without Borders” ir starptautiska organizācija, kas aizstāv ieslodzītus žurnālistus un vārda brīvību pasaulē, tai ir nacionālās sekcijas deviņās Eiropas valstīs un pārstāvji vairākās pasaules metropolēs.

The Internet under Surveillance (no Reporters Without Borders mājaslapas)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!