Pētījums

The INTEC Project: Integration and Naturalisation tests: the new way to European Citizenship (Country Report Latvia)


Gads:
2010
Organizācija:
Centre for Migration Law, Radboud University Nijmegen, Netherlands


Autori

Providus


Pētījums koncentrējas uz imigrantu integrēšanas jautājumiem (INTEC projekts), ņemot vērā, ka Latvijā imigrantu Rietumeiropas izpratnē ir maz, tādēļ būtisks ir jautājums par nepilsoņu, kuri ieradušies uz dzīvi Latvijā Padomju Savienības okupācijas gados, naturalizāciju.

Autore apskata Latvijas pieredzi, izmantojot naturalizācijas testu metodi nepilsoņu integrēšanā – gan to izmaiņas gadu gaitā, gan statistiku, kā šāda politika ietekmējusi sabiedrības integrāciju. Tāpat arī pētījumā apkopoti nepilsoņu viedokļi, jautājot par viņu motivāciju iegūt pilsonību, starp kuriem piederība ES pilsonībai ir viens no izšķirošajiem motivatoriem. Autore secinājumos norāda dažādus skaidrojumus atšķirīgajai statistikai gadu gaitā attiecībā uz nepilsoņu skaitu, kuri pieteikušies pilsonībai, un to daļējai saistībai ar notikumiem Eiropas Savienībā (iestāšanās, atvērts darba tirgus u.c.).

The INTEC Project: Integration and Naturalisation tests: the new way to European Citizenship (Country Report Latvia)


Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!