Pētījums

The economics of the ‘European Neighbourhood Policy’: An initial assessment


Gads:
2005
Organizācija:
Center for Social and Economic Research (CASE)


Autori

Providus


Pētījumā tiek aprakstītas ES attiecības ar tās kaimiņiem un tiek izmeklētas Eiropas kaimiņu politikas potenciālās ekonomiskās sekas gan kaimiņvalstīs, gan pašā ES.

Pētījumā īpaši tiek analizēts jautājums, vai Eiropas kaimiņu politika ir tik pievilcīga, ka liks kaimiņvalstu valdībām pieņemt (vai paātrināt pieņemšanas procesu) nepieciešamās ekonomiskās un vadības pārmaiņas, kuras tika ieviestas jaunajās dalībvalstīs to pievienošanās procesā. Kaut gan Eiropas kaimiņu politikas detaļas vēl tiek attīstītas, galvenais politikas vājais punkts jau ir zināms: tas ir motivācijas trūkums, jo nav skaidrības jautājumā par ES pievienošanās iespējām.

The economics of the ‘European Neighbourhood Policy’: An initial assessment

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!