Raksts

Svarīgākie secinājumi par sarunām par Eiropu Latvijas reģionos


Datums:
12. marts, 2019


Autori

Providus


Par Eiropas diskusijām Latvijas reģionos.

Domnīca PROVIDUS 2019.gada februārī un martā organizēja četras sarunas ar reģionu iedzīvotājiem lielveikalu Maxima telpās. Sarunas tika organizētas šādās pilsētās: 27.februārī – Liepājā, 28.februārī – Talsos, 7.martā – Daugavpilī, 8.martā – Rēzeknē.

Ar diskusiju pārskatu iespējams iepazīties šeitpdf.

Sarunu formāts: katrā norises vietā uz divām ar pusi stundām (no aptuveni plkst. 16:30-19:00) tika iekārtots sarunu stūrītis. Lielveikala apmeklētāji tika uzrunāti ar lūgumu padalīties ar savām domām par Eiropu. Tie apmeklētāji, kuri uzaicinājumam atsaucās – piedalījās nelielās brīva formāta sarunās, kur viņiem tika jautāts viņu skatījums par Eiropu, Latviju Eiropas Savienībā, kā ar Eiropas Parlamentu. Šim aicinājumam caurmērā atsaucās katrs trešais no uzrunātajiem apmeklētājiem, bez lielām reģionālām atšķirībām (salīdzinoši biežāk aicinājumam atsaucās Talsu un Daugavpils iedzīvotāji, nedaudz retāk – Liepājas un Rēzeknes iedzīvotāji).

Kopumā šādas sarunas tika veiktas ar aptuveni 200 dalībniekiem.

Domnīca PROVIDUS izsaka lielu pateicību lielveikalu tīklam MAXIMA Latvija par to, ka atļāva mums savās telpās runāt ar apmeklētājiem, tāpat pateicība pienākas reputācijas vadības un komunikācijas aģentūrai LUKA par pasākumu vizuālās identitātes izveidošanu, kā arī Eiropas Parlamentam par finansiālo atbalstu šo pasākumu organizēšanai.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!