Pētījums

Skolēnu atbiršana pamatskolās. Problēmas risinājumi


Gads:
2007
Organizācija:
Baltijas Sociālo Zinātņu institūts


Autori

Providus


Pētījuma mērķis ir sniegt atbildi uz vairākiem savstarpēji saistītiem jautājumiem par skolēnu atbiršanas problēmu un tās risināšanas iespējām.

Kādi faktori veicina skolēnu atbiršanu no pamatskolas? Kā dažādi izglītības sistēmas aspekti veicina skolēnu lēmumu ilgstoši kavēt mācības un pamest skolu? Kas pašlaik tiek darīts riska grupas bērnu un atbirušo skolēnu integrācijai izglītības sistēmā? Kā dažādas institūcijas (skolas, pašvaldības, sabiedriskās organizācijas un jauniešu iniciatīvu centri) iesaistās problēmas risināšanā? Kādi šķēršļi rodas darbā ar riska grupas bērniem un atbirušajiem skolēniem? Kā efektīvāk panākt skolēnu atbiršanas sarukšanu?


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!