Pētījums

Retirement Decisions as a Function of Socio-Economic Factors in Central and Eastern European Countries


Gads:
2007
Organizācija:
European Network of Economic Policy Research Institutes


Autori

Providus


Pētījuma mērķis ir apskatīt darbaspēka tirgu, iespēju mainīt tā struktūru Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīs, kur notikusi pāreja no plānveida ekonomikas uz brīvā tirgus ekonomiku. Neskatoties uz līdzīgo attīstības gaitu un līdzīgajām reformām Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīs, tomēr ir redzamas atšķirības darbaspēka struktūrā starp valstīm, aplūkojot vecāka gadagājuma strādājošo skaitu.

Pētījuma ietvaros atspoguļota vecāka gadagājuma strādājošo skaita dinamika Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīs. Tāpat ir analizēti faktori, kas ietekmē darbaspēka tirgus struktūru, piemēram, izglītības ietekme, pensionēšanas vecuma maiņa, sociālās drošības garantijas.

Retirement Decisions as a Function of Socio-Economic Factors in Central and Eastern European Countries

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!