Pētījums

Profiling Normative Foreign Policy: The European Union and its Global Partners


Gads:
2007
Organizācija:
Centre for European Policy Studies


Autori

Providus


Pēdējā pusgadsimta laikā uz globālās politikas skatuves vienīgais ārpolitikas hegemons ir bijusi ASV, tomēr pēdējā laikā aizvien lielāku starptautisko ietekmi iegūst tādi politiskie spēlētāji kā Krievija, Ķīna, Indija un, protams, Eiropas Savienība, kas darbojas saskaņā ar pašas izstrādātiem normatīviem principiem.

Pētījuma ietvaros tiek uzdots jautājums: kā šie dažādie politiskie spēlētāji definēs savas ārpolitikas prioritātes un kā notiks savstarpējā mijiedarbība, ņemot vērā, ka priekšstati par normatīvu uzvedību ir atšķirīgi.

Profiling Normative Foreign Policy: The European Union and its Global Partners

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!