Pētījums

Positions of 10 Central and Eastern European Countries on EU institutional reform. 1.daļa


Gads:
2003


Autori

Providus


Šī analītiskā aptauja apkopo desmit Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu nostāju par Eiropas Savienības institucionālo reformu.

Tā veikta plašāka Eiropas Komisijas finansēta projekta ietvaros, kura uzdevums ir veicināt izpratni par to, cik svarīgi ir izvērst dziļas un saturīgas debates par Eiropas nākotni starp Centrāl Eiropas valstu elitēm, politiķiem un pilsonisko sabiedrību. Projekta ietvaros tiek analizēti esošo ES dalībvalstu viedokļi un salīdzināti ar viedokļiem kandidātvalstīs.

Aptauja sniedz plašu pārskatu par kandidātvalstu viedokli attiecībā uz Eiropas Konventa norisi, ES institūciju darbību, lēmumu pieņemšanas procesu un vēlamajām reformām, kā arī kandidātvalstu prioritātēm ES paplašināšanās kontekstā, ļaujot labāk izprast nākamo ES dalībvalstu intereses un bažas. Galvenokārt kandidātvalstis uztraucas par mazo un vidējo valstu lomu un pārstāvniecības iespējām paplašinātajā ES.

Positions of 10 Central and Eastern European Countries on EU institutional reform
1.daļa
(Pievienotais failspdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!