Pētījums

Politikas ietekmes vērtēšana politikas veidošanas sistēmā


Gads:
2005
Organizācija:
Valsts kancelejas Politikas koordinācijas departaments


Autori

Providus


Anotācija

„Politikas ietekmes vērtēšana politikas veidošanas sistēmā” ir pirmais latviešu valodā publicētais materiāls, kurā tiek plašāk skatītas politikas analīzes metodes. Līdz šim līdzīgu darbu ir veicis Ietekmes uz vidi valsts birojs, 2002.gadā publicējot metodisko materiālu „Ietekmes uz vidi novērtējums”.

Publikācijā ir ietverts politikas vērtēšanas būtības un principu skaidrojums, ieteikumi novērtējuma apjoma izvēlei un politikas vērtēšanai tās sagatavošanas posmā, politikas alternatīvu novērtēšanas metožu kopums, politikas plānošana, izmantoto prognozēšanas metožu apskats un jautājumi, kas ļauj identificēt, vai ir veikti visi nepieciešamie plānotās politikas ietekmes novērtēšanas pasākumi. Publikācijā ir ietverts praktisks izmaksu – ieguvumu analīzes piemērs no Veselības aprūpes reformas 2.posmam veiktās ekonomiskās analīzes. Ir doti literatūras un interneta resursu avoti ar ieskatu to saturā publikācijā apskatīto jautājumu padziļinātai studēšanai.

Politikas ietekmes vērtēšana politikas veidošanas sistēmā

(latviski, PDF, 2 MBpdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!