Pētījums

Policy Performance and Governance Capacities in the OECD and EU


Gads:
2014
Organizācija:
Bertelsmana fonds


Autori

Providus


Foto: Bertelsmann Stiftung

Kāda ir Latvijas dzīvotspēja pēc 140 dažādiem kvantitatīviem un kvalitatīviem rādītājiem?

Šomēnes Bertelsmana Fonds (Bertelsmann Stiftung) Vācijā ir publicējis jaunāko datu ziņojumu par Eiropas Savienības un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) dalībvalstīm, šoreiz ziņojumā iekļaujot arī Latviju.

Ilgstpējīgas pārvaldības rādītāji 2014 (Sustainable Governance Indicators (SGI) 2014), ir starpnacionāls pētījums par 41 OECD un ES dalībvalstīm. Pētījuma veidošanā piedalās 100 vadošie eksperti no visas pasaules, īpaši pievēršot uzmanību valstu sniegumam politikas veidošanā, demokrātijā un valsts pārvaldē.

Pētījumā apskatītas Latvijas ekonomikas, sociālās un vides politikas, demokrātijas un valsts pārvaldes jomas, kā arī dota iespēja šīs pozīcijas salīdzināt ar citām Eiropas Savienības valstīm, Eiropas ekonomiskās zonas valstīm, ASV un citām valstīm.

(Pilns ziņojumspdf)
(Ziņojums par Latvijupdf)
Latvija ciparos un vizualizācijās


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!