Raksts

Partijas “Mūsu zeme” programma 8. Saeimas vēlēšanām


Datums:
02. augusts, 2002


Autori

Providus


Saraksts Nr 17.Programma reģistrēta CVK 2002. gada 2. augustā

Partija «Mūsu Zeme» uzskata, ka Latvieši savā dzimtenē, ko tiem ierādījis Dievs, ir nonākuši tādā situācijā, ka bez īpašas rīcības nav iespējams apturēt to izmiršanu. Ir nepieciešams noteikt Latviešiem Latvijā pirmtiesības, ko paredz ANO starptautiskā līguma fakultatīvais protokols par civilajām un politiskajām tiesībām, kas pieņemts 1966. gada 16. decembrī ar ANO rezolūciju 2200A (XXI), stājies spēkā 1976. gada 23. martā, un ko Latvijas Saeima ir pieņēmusi 1994. gada 10. maijā. Šīs Konvencijas 4. pants nosaka: «Kritiskā situācijā, kad ir apdraudēta nācijas dzīvība un ja tas ir oficiāli pasludināts, šīs konvencijas dalībvalstis drīkst veikt pasākumus, kuri atšķiras no šīs konvencijas noteiktām saistībām tādā mērā, kā nosaka situācijas kritiskums.»

Latviešu nacionālās, kultūras un sabiedriskās intereses vērtējam augstāk par privātajām. Šo pamatprincipu sauc par tautisko taisnīgumu. Balstoties uz tautiskā taisnīguma principiem, rūpēsimies par latviešu nacionālās kultūras attīstību, par latviskās gaisotnes pārsvaru Latvijā, aizstāvēsim Latviešu tautas intereses. Mēs ticam, ka Latviešu nācijas lielais vairums ir goda cilvēki. Mēs neesam pret sveštautiešiem, mēs esam par Latviešiem. Mēs vēlamies padarīt Latvieti par kungu savā zemē šī vārda patiesā nozīmē.

Šīs ir pēdējās vēlēšanas pirms plānotās iestāšanās Eiropas Savienībā (ES). Mēs vienīgie stāvam pretī Latvijas un Latviešu tautas kapračiem, un nevienam nekad vairs nebūs pamata teikt: ”Nebija jau CITAS izvēles.”

ES mērķis ir impērija, (himna, karogs, nauda jau ir, konstitūcija top), Latviešiem zudīs pilsonība (tā būs visiem) un zeme (to jebkurš varēs pirkt);

ES nepiedāvā nekādas garantijas, tikai pienākumus, neparedz izstāšanos;

ES likumi ir galvenāki par Latvijas (zūd neatkarība); ES iznīcinās Latvijas tautsaimniecību ar dempinga cenām, it īpaši laukos, bet tieši tur visvairāk dzimst Latvieši, tātad nebūs arī Latviešu jaunās paaudzes;

ES ir moderns ekonomiskās un juridiskās okupācijas līdzeklis.

Lai nosargātu demokrātisko valsts iekārtu Latvijā, nekavējoties jāatceļ likumu antikonstitucionālas normas, vispirms Saeimas vēlēšanu nelikumīgā “procentu barjera”. Tas dos legālu pamatu 5. – 7. Saeimas prettautisko likumu pārskatīšanai. (Par to iesniedzām konstitucionālo sūdzību Satversmes tiesā.)

Par valsts prioritāti pasludinām tautas veselību, izglītību un ražojošo tautsaimniecību: darba vietas novērsīs bezdarbu, dos līdzekļus veselības aprūpei un izglītībai. Saglabāsim valsts īpašumā stratēģiskās nozares.

Īpaši aizsargāsim Latviešu uzņēmēju darbību un radīsim tai veicinošus apstākļus. Samazināsim nodokļus, panākot to pilnīgu iekasēšanu. Iedzīvotāju ienākumu nodoklim jābūt progresīvam (bagātais maksās vairāk). Nodrošināsim Latvijas precēm priekšroku Latvijas tirgū.

Pieprasīsim no amatpersonām personisku atbildību par līdzekļu izsaimniekošanu.

Latviešu valodai pasaulē vienīgā vieta, kur pastāvēt un plaukt, ir Latvija, valdības pienākums ir finansēt latviskās mācību un kultūras iestādes. Nepieļausim trūcīgo Latviešu ģimeņu bērniem palikt bez izglītības. Būtiski palielināsim latvisko izglītības iestāžu darbinieku algas.

Veidosim valsts finansētus bērnu un jaunatnes sporta, kultūras un atpūtas centrus, kur jaunatnes patriotiskajā audzināšanā līdzdarbosies Zemessardze, Latvijas Aizsargu un citas latviskās organizācijas.

Samazināsim esošo komunālo pakalpojumu tarifus. Radīsim iespēju invalīdiem bez maksas izmantot sabiedrisko transportu. Lai būtiski palielinātu pensijas, bērnu pabalstus, racionāli izlietosim naudu valsts un pašvaldību iestādēs.

Galveno triecienu vērsīsim pret valsts korupcijas sistēmu, kas ir visa ļaunuma sakne. Likvidēsim organizēto noziedzību un narkotiku izplatīšanu, veicot radikālas reformas tiesībsargājošās iestādēs. Izvērtēsim līdzšinējo amatpersonu rīcību un vainīgos sauksim pie atbildības.

Ieviesīsim sistēmu, lai apmeklētājs iesniegumu iestādei var iesniegt vienuviet, bet pārējo veic iestādes darbinieks. Arī tas mazinās korupcijas iespējas.

Partija «Mūsu Zeme» ir pret Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā;

Pilsonības piešķiršanu masveidā;

Latvijas zemes pārdošanu nepilsoņiem.

Partija «Mūsu Zeme» ir par: Latvijas okupācijas starptautisku atzīšanu un dekolonizāciju;

Latviešu valodas un latviskas izglītības prioritāti;

Ražojošas tautsaimniecības reālu un strauju attīstību, darba vietu radīšanu.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!