Pētījums

Pansionātu iedzīvotāju attieksme pret ES


Gads:
2003
Organizācija:
Finansētājs: LR iestāšanās ES pirmsreferenduma informēšanas pasākumu programma


Autori

Providus


ANOTĀCIJAGados veci cilvēki ir pārliecināti, ka Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā ir izdevīga jauniešiem un uzņēmējiem, taču daudzi tic arī sava dzīves līmeņa kāpumam, bet par Latvijas galvenajām problēmām atzīst zemās algas un pensijas, bezdarbu un alkoholismu.

Šādus uzskatus atklāj aptauja, kas 10 pansionātos Madonas rajonā, Jūrmalā un Rīgā veikta 2003.gada jūlijā un augustā pēc Latvijas Universitātes Medicīniskā pēcdiploma izglītības institūta iniciatīvas. Kopumā aptaujāti 113 LR pilsoņi, kuru vidējais vecums – 56 gadi.

Aptaujas noritējušas pēc pansionātos notikušām diskusijām – semināriem par ES, anketas aizpildījuši pansionātu iemītnieki un darbinieki pēc pašu izvēles. Aptaujas anketā iekļauti 10 jautājumi un visos piedāvāts izvēlēties vienu (vai vairākas) no jau sagatavotām atbildēm.

Aptauju norises vietas un laiki:

2003. gada 10. jūlijā
1)“Varavīksne” veco ļaužu pansionāts, Varakļāni
2)“Lubāna” specializētais valsts sociālās aprūpes pansionāts, Vecumi, Indrānu pag.
3)Madonas pansionāts, Madona

2003. gada 22. jūlijā
4)Ļaudonas pagasta sociālās aprūpes centrs, Ļaudonas pag.
5)Ērgļu pansionāts, Ērgļi
6)“Līgatne” veco ļaužu pansionāts, Līgatne

2003. gada 19. augustā
7)“Āgenskalna Saulriets” pansionāts
8)“Gaiļezers” sociālās aprūpes centrs, Rīga
9)“Ezerkrasti” sociālās aprūpes centrs, Rīga

2003. gada 21. augustā
10)“Saulstari” sociālās aprūpes centrs, Jūrmala

(Pansionātu iedzīvotāju attieksme pret ESpdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!