Pētījums

Obsolete Pesticides: A ticking time bomb and why we have to act now


Gads:
2009
Organizācija:
Centre for European Policy Studies


Autori

Providus


Eiropā šobrīd ir ievērojama riska draudi, kas ir saistīti ar novecojušiem pesticīdiem. Vietas, kur tie atrodas, draud ar letālu iznākumu cilvēkiem un dzīvniekiem. Novecojušie pesticīdi arī apdraud lauksaimniecības tirdzniecību starp ES un ne-ES valstīm. Šie pesticīdi bieži atrodas netālu no ūdenstilpnēm un tādējādi ir papildrisks ES īpaši plūdu laikā. It sevišķi novecojošo pesticīdu problēmas ir novērojamas Diendivdaustrumeiropā un bijušās PSRS valstīs, kas atrodas ģeogrāfiski tuvu ES.

Pētījums aicina Eiropas Komisiju vadīt un attīstīt īpašu darbības plānu šīs problēmas risināšanai sadarbībā ar ES dalībvalstīm, Eiropas Parlamentu, ne-ES valstīm, kas ir iesaistītas ES Kaimiņattiecību politikā, Centrālāzijas valstīm, kā arī starptautiskajām organizācijām, lauksaimnieku organizācijām, NVO, patērētāju organizācijām, ķīmiskās ražošanas uzņēmumiem u.c.

Obsolete Pesticides: A ticking time bomb and why we have to act now

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!