Raksts

NVO finanšu iespējas Eiropas Savienībā. Rokasgrāmata. Desmitā izdevuma tulkojums


Datums:
02. novembris, 2004


Autori

Providus


Autori: Eiropas iedzīvotāju iniciatīvas serviss (ECAS);Tulkojums latviešu valodā: Sorosa fonds – Latvija;Projekta vadītāja: Rasma PīpiķeGads: 2004Valoda: latviešu

Rokasgrāmata apkopo jaunāko informāciju par finanšu iespējām Eiropas Savienībā (ES) un domāta nevalstiskām organizācijām, lai tās spētu piesaistīt alternatīvus finanšu avotus savām programmām. Izdevumu sastādījuši Eiropas iedzīvotāju iniciatīvas servisa (ECAS) darbinieki, kuri to dara jau desmito gadu pēc kārtas. Latviešu valodā tulkojums veikts pirmo reizi.

Izdevuma mērķis ir parādīt principus, pēc kādiem darbojas fondi ES, kā veidojas ES budžets, kurā atrodamas programmas ikvienai darbības jomai: veselībai, videi, izglītībai, jaunatnei, sociālajai sfērai, attīstības sadarbībai, pētījumiem, kultūrai, patērētāju tiesību aizsardzībai u.c. Apkopoti padomi, kas jāņem vērā, piesaistot finansējumu un iepazīstot jaunus sadarbības partnerus.

Rokasgrāmata ietver informāciju par:

  • Eiropas Savienības vēsturi, budžetu un metodoloģiju projektu attīstīšanai;
  • Strukturālajiem fondiem, kohēzijas un pirmsiestāšanās finanšu instrumentiem;
  • Eiropas Savienības iekšējām un ārējām budžeta līnijām;
  • privātajiem fondiem, no kuriem iespējams piesaistīt līdzfinansējumu projektiem, kuru īstenošanu atbalsta Eiropas Komisija vai cits finanšu avots, piemēram, valsts.

(NVO finanšu iespējas Eiropas Savienībā. Rokasgrāmata. Desmitā izdevuma tulkojumspdf) (PDF, 690 KB)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!