Pētījums

Negotiating the liberalization of migration – Is GATS a vehicle or a model for global migration governance


Gads:
2003
Organizācija:
European Policy Centre


Autori

Providus


Raksts apskata pakalpojumu tirdzniecību un pēta vai GATS (General Agreement on Trade in Services - Vispārējais nolīgums par tirdzniecību ar pakalpojumiem) tiešām ir starptautiskās migrācijas vadības orgāns un vai tas varētu kļūt par globālas migrācijas vadības modeli. Paturot GATS modeļa plānu prātā, liekas, ka migrācijai vajadzētu būt galvenajai tēmai GATS sarunās ar mērķi atvieglot cilvēku robežu šķērsošanu un iekārtot uz noteikumiem balstītu migrācijas režīmu.

Vispirms, rezumējot tagadējo situāciju migrācijas liberalizācijas procesā, raksts apraksta GATS būtiskumu starptautiskās migrācijas vadībā. Rakstā tiek secināts, ka šajā jautājumā GATS ir guvis mazus panākumus, un tiek argumentēts, ka mainot to, kā migrācija tiek vērtēta Eiropā, var tikt panākts pozitīvs rezultāts, kad sarunas tiks vēlreiz atklātas. Raksta otrā daļa, apskatot GATS vadošos principus un darba metodes un piemērojot tos internacionālai sadarbībai migrācijas jautājumos, cenšas sekmēt tā izmantošanu kā modeli globālas migrācijas vadībai.

Negotiating the liberalization of migration – Is GATS a vehicle or a model for global migration governance

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!