Raksts

Nacionālais attīstības plāns. 2007.-2013. 1.redakcija


Datums:
21. marts, 2006


Autori

Providus


Apstiprināts Nacionālajā reģionālās attīstības padomē 17.02.2006., plānots apstiprināt Ministru kabinetā 2006. gada jūnijā

Kas ir Nacionālais attīstības plāns?

Tas ir plānošanas dokuments no 2007. līdz 2013.gadam. Tas ir kompass, kas nosaka Latvijas galvenos attīstības virzienus un parāda valsts un sabiedrības svarīgākos uzdevumus ceļā uz tālāku mērķi politiķiem, ierēdņiem un ikvienam Latvijas iedzīvotājam, jo mērķi var sasniegt tikai stipra, vienota un par sevi pārliecināta sabiedrība.

Plāns iezīmē vairākus pagriezienus:

  • pagriezienu attieksmē, jo meklē atbildes uz visai Latvijas tautai nozīmīgiem jautājumiem: Kādai būt Latvijai? Kā nodrošināt valsts konkurētspēju? Kādam būt cilvēkam – Latvijas nākotnes veidotājam?
  • pagriezienu plānošanā, jo pamatojas uz ilgtermiņa mērķi un nosaka vidēja termiņa stratēģiju šī mērķa sasniegšanai,
  • pagriezienu sabiedrības līdzdalībā, jo veicina vienotas izpratnes veidošanos un visas sabiedrības iesaistīšanos.
  • NAP stratēģiskais mērķis un prioritātes:

    Izglītība un zināšanas tautsaimniecības izaugsmei un tehnoloģiskai izcilībai

  • Izglītots un radošs cilvēks
  • Uzņēmumu tehnoloģiskā izcilība un elastība
  • Zinātnes un pētniecības attīstība
  • Izvirzītais mērķis ir ilgtermiņa izvēle, jo turpmākajos septiņos gados – NAP darbības laikā – ir jāpanāk lūzums izglītībā, zinātnē un ražošanā, lai veidotos stabils intelektuālais un materiālais pamats cilvēku dzīves kvalitātes pakāpeniskam pieaugumam Latvijā.

    (Nacionālais attīstības plāns. 2007.-2013. 1.redakcijapdf)


    Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

    Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!