Pētījums

Migration Co-ordination Failures and EU Enlargement


Gads:
2005
Organizācija:
Institute for the Study of Labour


Autori

Providus


Eiropas migrācijas politikas izceļas ar sekojošo paradoksu: tās kļūst aizvien ierobežojošākas kamēr sabiedrības uzskati par migrāciju kļūst aizvien labvēlīgāki, savukārt Eiropas iedzīvotāju vājā mobilitāte palielina telpisko arbitrāžu, tādejādi palielinot imigrācijas priekšrocības.

Šajā pētījumā tiek apsvērti divi iespējamie šī paradoksa izskaidrojumi. Pirmkārt, balstoties uz vispārīga līdzsvara modeļa, rakstā tiek novērtēts, vai migrācija uz ‘neelastīgiem darba tirgiem’ rada izmaksas, kas netiek apskatītas ekonomikas teorijā. Otrkārt, rakstā tiek novērtēts tas, kādas ir koordinācijas trūkuma sekas uz nacionālo migrācijas politikas izveidi, uzsverot, ka saistībā ar ES paplašināšanos austrumu virzienā, ir notikusi būtiska novirze no ierobežojošas politikas uz mazāk ierobežojošām migrācijas barjerām, kuras ierobežo vien pieeju sociālajai aizsardzībai un kopējas ES migrācijas politikas izveidi.

Migration Co-ordination Failures and EU Enlargement


Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!