Pētījums

Migrants’ lives beyond the workplace: the experiences of Central and East Europeans in the UK


Gads:
2007
Organizācija:
Joseph Rowntree Foundation


Autori

Providus


Pētījumā apskatīta Centrālās un Austrumeiropas imigrantu pieredzi, strādājot maz apmaksātus darbu Lielbritānijā. Atšķirībā no iepriekš veiktiem pētījumiem, kuri apskata migrantu darba pieredzi, šajā pētījuma analizēta migrantu iespēja iegūt informāciju, atbalstu un padomu, apmeklēt angļu valodas nodarbības, pavadīt brīvo laiku, veidot sociālos kontaktus ar vietējo sabiedrību.

Pētījumā aptaujāti vairāk kā 600 imigranti, kuri Lielbritānijā strādājuši gan pirms, gan pēc Eiropas Savienības paplašināšanās 2004.gadā, izvērtējot, kā mainījies “imigrantu statuss” pateicoties tam, ka no 2004.gada 1.maija bija iespējama brīva darbaspēka plūsma. Pētījums atklāj imigrantu pieredzi, problēmas, ar kurām viņiem nākas saskarties ikdienā, un parāda, kā viņu dzīvi ir ietekmējusi jaunu dalībvalstu uzņemšana, tātad arī viņu kļūšana par ES pilsoņiem.

Migrants’ lives beyond the workplace: the experiences of Central and East Europeans in the UK

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!