Raksts

Migrācijas radīta eksistenciāla krīze Eiropas Savienībai?


Datums:
08. novembris, 2015


Autori

Providus


Foto: LATO

Video no Rīgas konferences sarunas par ārējām robežām, patvēruma meklētājiem, iedzīvotāju bažām par migrāciju, kā arī nāciju definīcijām.

Cilvēkus pamatoti uztrauc, kādas izmaiņas gaidāmas – kas notiks ar mūsu valodu un kultūru, kādi būs kopīgas sabiedrības veidošanas principi, kad patvēruma meklētāji šeit ieradīsies. Diemžēl lielo politisko partiju pārstāvji uz šiem jautājumiem nav centušies atbildēt, ļaujot populistiem izmantot cilvēku bažas baiļu pastiprināšanai, un nākot klajā ar rīcībpolitikām, kas balstās bailēs.

Kādus fundamentālus jautājumus liek atbildēt patvēruma meklētāju skaita palielināšanās Eiropā? Vai cilvēku bažas par migrāciju nav pamatotas?

Atbildes un šiem un citiem jautājumiem meklē PROVIDUS direktore Dace Akule sarunā ar Roland Freundenstein, Wilfried Martens Centre for European Studies direktora vietnieku un pētniecības vadītāju. Saruna notika 2015.gada 7.novembrī desmitā gadskārtējā ārpolitikas un drošības foruma Rīgas konference 2015 ietvaros.

Latvijas Transatlantiskās organizācijas rīkotā foruma video no sarunas “Keeping strong internally through external borders” (saruna angļu valodā):

Visi Rīgas konferences 2015 publisko sarunu video ieraksti pieejami šeit. Plašāka informācija par forumu konferences mājas lapā.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!