Projekts

Meisterklases par jaunām pilsoniskās līdzdalības formām


Projekta norises laiks:
15.05.2018 - 30.09.2018
Projekta izmaksas:
99472 DKK
Finansētājs:
Ziemeļvalstu Ministru padome


Kontaktpersonas

Iveta KažokaSintija Tarasova


Autori

Providus


Projekts "Meisterklases par jaunām pilsoniskās līdzdalības formām" veicinās Baltijas valstu nevalstisko organizāciju zināšanu apmaiņu un kapacitātes celšanu pilsoniskās līdzdalības jautājumos. Projektā pievērsīsimies divām inovatīvām jomām, kurās Ziemeļvalstu un Baltijas valstu pieredzes apmaiņa varētu būt visnozīmīgākā: 1) līdzdalības budžets pašvaldības līmenī; 2) visefektīvākie veidi Facebook reklāmas izmantošanā, lai sasniegtu lielas auditorijas, tajā skaitā marginalizētas grupas.

Līdzdalības budžeta veidošana ir demokrātiskas lēmumu pieņemšanas process, kura laikā cilvēki var lemt, kam veltīt daļu pašvaldības budžeta. Islande un Igaunija ir jau daudz ko sasniegušas šajā jomā, kamēr Latvijā un Lietuvā pirmie līdzdalības budžeta mēģinājumi vēl ir priekšā. Tādēļ mēs plānojam rīkot kapacitātes veicināšanas meisterklases organizācijām no Latvijas un Lietuvas par līdzdalības budžeta veidošanu. Šīs meisterklases vadīs Islandes un Igaunijas organizāciju pārstāvji, kuriem ir pieredze līdzdalības budžeta procesa veidošanā viņu valstīs. Meisterklasēm sekos divas tikšanās pašvaldībās par līdzdalības budžeta veidošanu tajās. Šīs tikšanās veidos PROVIDUS sadarbībā ar Jūrmalas Aizsardzības biedrību un Saldus Aizsardzības biedrību.

Otrs inovatīvais jautājums šajā projektā ir par iespēju izkļūt no informatīvā burbuļa ar nelielu budžetu Facebook reklāmai. Šajā jomā Islandes organizācija Citizens Foundation ir labākais zināšanu avots organizācijām Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. papildus tam šīs organizācijas un citi pilsoniskie aktīvisti apmainīsies ar labo praksi tam, kā būt efektīviem Facebook un citos sociālajos medijos arī tad, ja nav pieejams speciāli šīm vajadzībām paredzēts reklāmas budžets.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!