Projekts

Mācamies uzņemt: imigrantu integrācija Latvijā un Polijā (Learning to welcome: The integration of immigrant citizens in Latvia and Poland)


Projekta norises laiks:
01.10.2007 - 01.06.2008
Projekta izmaksas:
54 287 Eiro
Finansētājs:
Eiropas Komisija, Sabiedrības integrācijas fonds, Sorosa fonds-Latvija, PROVIDUS, Institute of Public Affairs, Migration Policy Group


Autori

Dace Akule


Tika analizēta pieeja darba tirgum, pret-diskriminācijas likumdošana, sabiedriskā doma un politiskā līdzdalība, kā arī pastāvīgā iedzīvotāja statusa iegūšanas un ģimenes apvienošanas noteikumi. Analīzes pamatā bija Imigrantu integrācijas politikas indekss (Migrant Integration Policy Index). 

Projekts centās mainīt migrācijas diskusiju fokusu no jautājuma “vai mums ir nepieciešami imigranti?” uz jautājumu, vai Latvijā un Polijā ir izstrādāta un tiek ieviesta tāda integrācijas politika, kas garantē imigrantu tiesības un pienākumus, kā arī veicina sabiedrības pozitīvu attieksmi pret imigrāciju.

Projekta rezultātā tika izdota publikācija, kā arī notika divas starptautiskas konferences Rīgā un Varšavā).

Publikācija ir pieejama angļu un latviešu valodās.

Projekta partneri ir Institute of Public Affairs Polijā un Migration Policy Group Beļģijā.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!