Raksts

Lemberga gadījumā aizdomu apjoms pārsniedz jebkuru diskusiju robežu


Datums:
25. oktobris, 2012


Autori

Providus Valts Kalniņš


Foto: Photography King

Galvenais vēstījums sabiedrībai varētu būt, ka principiāli ir ļoti nepareizi, ka publiskā amatā ir cilvēks, pret kur vērstas tik ļoti nozīmīgas apsūdzības.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) ir atstādinājis Ventspils mēru Aivaru Lembergu no amata pienākumu pildīšanas. Taču PROVIDUS pētnieks Valts Kalniņš arī atzīst: “Ja ņem vērā to, ka būs pašvaldību vēlēšanas un ir lielas izredzes, ka par Lembergu cilvēki nobalsos no jauna Ventspilī, tad automātiski Sprūdža rīkojums zaudēs spēku.”

Pētnieks skaidro, ka ministra rīkojums būtiski nemaina Lemberga situāciju, tomēr tas ir vēstījums sabiedrībai, ka politiskam amatam cilvēks ar tik daudz apsūdzībām nav piemērots.

“Savukārt, medijiem Lembergu nevajadzētu kultivēt kā aizvien mītiski izcilo domes priekšsēdētāju, jo tajā nav nekādu sabiedrisku interešu”, komentē V.Kalniņš.

Video izmantoti kadri no LTV1 raidījuma ‘Sastrēgumstunda’


Sastrēgumstunda


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!