Pētījums

Latvijas skatījums uz Eiropas Savienības nākotni


Gads:
2007
Organizācija:
Stratēģiskās analīzes komisija


Autori

Providus


Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā notika laikā, kad lielākā daļa dalībvalstu uzskatīja, ka ir sasniegts Eiropas integrācijas kulminācijas punkts un vēl jāpieliek tikai nelielas pūles, lai sapņi par apvienotu un reizē politiski vienotu Eiropu kļūtu par realitāti.

Eiropas Savienības Konstitucionālā līguma ratifikācijai bija jākļūst par simbolisku punkta pielikšanu šim vēsturiskajam procesam un jauna posma aizsākumam. Tomēr Francijas un Nīderlandes negatīvais balsojums referendumos par Eiropas Savienības Konstitucionālo līgumu radīja apjukumu politiķu un pilsoņu vidū par turpmāko Eiropas Savienības attīstību. Eiropas pētnieciskajos institūtos un centros aizsākās debates par Eiropas Savienības nākotni. Arī Stratēģiskās analīzes komisijas Starptautiskās vides izpētes grupa ir pievērsusies Eiropas Savienības attīstības jautājumiem. Šajā pētījumā autori ir veikuši Eiropas vērtību izvērtējumu kopumā un piemērojuši tās dažādām Eiropas Savienības politikām, norādot uz iespējamām grūtībām nākotnē, ar kurām Latvijai būs jārēķinās.

Latvijas skatījums uz Eiropas Savienības nākotni

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!