Pētījums

Latvijas imigrācijas politika: problēmas un perspektīvas


Gads:
2006
Organizācija:
Latvijas Ārpolitikas institūts


Autori

Providus


Pētījumā ir analizēti trīs iespējamie imigrācijas politikas attīstības scenāriji, to priekšrocības un trūkumi, vadoties no ekonomiskās situācijas Latvijas darba tirgū, demogrāfijas aspektiem un sociāli politiskajiem faktoriem. Pētījumā ir analizēta Latvijai saistošā Eiropas Savienības migrācijas politika.

Pētījums ir balstīts uz valsts iestāžu oficiālās informācijas un statistikas pamata. Pētījumā ir izmantota publiski pieejamā informācija un viedokļi no valsts amatpersonu, banku un uzņēmēju puses. Tāpat ir izmantotas intervijas un uzziņu metodes, paplašinot analizējamās informācijas apjomu. Pētījumā ir izmantota arī ES un Starptautiskās Migrācijas organizācijas oficiālā informācija un statistika.

(Latvijas imigracijas politikapdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!