Pētījums

Latvijas ekonomikas attīstības iespējamie scenāriji, iestājoties vai neiestājoties ES


Gads:
2003
Organizācija:
SIA Konsorts


Autori

Providus


Pētījuma autori mēģinājuši rast atbildi uz daudzreiz uzdoto jautājumu, proti, kas notiktu, ja Latvija neiestātos ES?

Lai nonāktu pie viena secinājuma, aprakstīti gan dažādi Latvijas attīstības ceļi, gan dažādas globālās attīstības iespējas, piemēram, pašas ES attīstība – vai gaidāma tās dinamiska augšupeja vai politisks un ekonomisks noriets; kāda varētu būt citu valstu sadarbības organizāciju (NVS) iespējamā nākotne? Pētījuma noslēgums gan nedod skaidru atbildi, apgalvojot, ka Latvijai noteikti jāpievienojas ES. Taču autori secina, ka Latvijas attīstība ES iekšienē būs pozitīvāka nekā paliekot ārpus šī valstu bloka, lai gan Latvijas ieguvumi lielā mērā atkarīgi no pašas spējām izmantot ES dotās iespējas.
Fails: http://www.konsorts.lv/files/page.php?id=11


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!