Projekts

Latvijas dalības Eiropas Savienībā desmitgades izvērtējums


Projekta norises laiks:
01.01.2014 - 30.05.2014
Projekta izmaksas:
8131 EUR
Finansētājs:
Eiropas Komisijas un Latvijas valdības noslēgtās Vadības partnerības līdzekļi, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā


Kontaktpersonas

Dace Akule


Autori

Dace Akule


Tika sagatavota plašākai sabiedrībai draudzīga, koncentrēta un ar vizualizētiem datiem papildināta publikācija par šajās 10 jomās notikušajām izmaiņām, salīdzinot patreizējo situāciju ar situāciju 2004.gadā:

  1. Ārlietas un aizsardzība,
  2. Darba tirgus un uzņēmējdarbība,
  3. Iekšējā drošība,
  4. Integrācija un migrācija
  5. Izglītība
  6. Labklājība
  7. Lauksaimniecība
  8. Valsts pārvalde
  9. Veselība
  10. Vides aizsardzība un enerģētika

Papildus PROVIDUS ekspertiem pētījumā iesaistījās Latvijas Ārpolitikas institūts, Austrumeiropas politikas pētījumu centrs, BICEPS, Pacientu ombuds, Zemnieku Saeima un biedrība „Zaļā brīvība”. Izglītības jomas analīzi veica individuālā eksperte Liesma Ose.

Publikācija latviešu valodā, angļu valodā pieejama šeit.

2014.gada maijā tika rīkota diskusija par publikācijas secinājumiem un nākamajiem darbiem.

 

Publikācijas sagatavošanu atbalstīja arī Eiropas Savienības programma Eiropa pilsoņiem. Publikācijā  atspoguļoti autora viedokļi. Eiropas Komisijas Izglītības, audiovizuālās jomas un kultūras izpildaģentūra un Eiropas Komisija neatbild par materiālā iekļauto informāciju vai tās izmantošanu.


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!