Raksts

Latvijas Atveseļošanās un noturības plāns: vai mazinās sociālo nevienlīdzību?


Datums:
06. aprīlis, 2021


Autori

Providus


Latvijas Pilsoniskās alianse, Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS un Frīdriha Eberta fonds š.g 9.aprīlī plkst. 10.00 organizē diskusiju “Latvijas Atveseļošanās un noturības plāns: vai mazinās sociālo nevienlīdzību?”.

Diskusijā koalīcijas partiju pārstāvji, kuri visciešāk bija iesaistīti plāna veidošanā, kā arī sabiedrisko organizāciju pārstāvji diskutēs par Latvijas izstrādāto piedāvājumu Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma plānam un šī plāna sociālo dimensiju. Sarunas laikā ir plānots rast atbildes, kā plānā iekļautās aktivitātes risinās sociālās nevienlīdzības jautājumus gan uzreiz pēc krīzes, gan ilgtermiņā.

Diskusija tiek rīkota platformā ZOOM, un tiešsaiste būs redzama Latvijas Pilsoniskās alianses, Providus un Frīdriha Eberta fonda Facebook lapā, kā arī LSM.lv

Diskusiju moderēs žurnālists, Latvijas Radio 1 raidījumu vadītājs, Aidis Tomsons.

Diskusijas dalībnieki:

  • Ints Dālderis, Vienotība, Finanšu ministra padomnieks
  • Gatis Eglītis, JKP, Saeimas deputāts
  • Imants Parādnieks, NA, Ministru prezidenta padomnieks demogrāfijas jautājumos
  • Dace Bluķe, Attīstībai/Par, VARAM parlamentārā sekretāre
  • Māris Možvillo, Saeimas deputāts (frakcija KPV LV)
  • Iveta Kažoka, domnīcas PROVIDUS direktore
  • Inese Vaivare, Latvijas platformas attīstības sadarbībai direktore.

*2021. gada 11. februārī Eiropas Savienības Padome pieņēma regulu par Atveseļošanas un noturības mehānisma (ANM) izveidi, kurš ir 672,5 miljardu EUR apjomā. ANM mērķis ir palīdzēt dalībvalstīm pievērsties Covid-19 pandēmijas ekonomiskajām un sociālajām sekām, vienlaikus nodrošinot, ka to ekonomikā notiek zaļā un digitālā pārkārtošanās.

Diskusijas ieraksts apskatāms šeit.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!